آلرژی غذایی در نوزادان

خبرنامه‌ی ناردانام؛ مجله‌ی سلامت و زیبایی

آلرژی غذایی هنگامی است که سیستم ایمنی بدن کودک شما نسبت به یک پروتئین در یک ماده غذایی واکنش بد (نامطلوبی) نشان دهد و سعی کند با تولید آنتی بادی با آن مقابله کند. اگر کودک شما آلرژی غذایی داشته باشد، احتمالاً فقط چند دقیقه پس از خوردن غذا علائمی از خود نشان می دهد.

آلرژی غذایی در نوزادان چقدر شایع است؟

آلرژی غذایی در نوزادان و کودکان کم سن زیاد است. تخمین زده می شود که تا هشت درصد کودکان زیر سه سال حساسیت غذایی داشته باشند. اگر سابقه خانوادگی یا سایر بیماری های آلرژیک مانند آسم ، تب مو یا اگزما در کودک شما وجود داشته باشد ، به احتمال زیاد دچار آلرژی غذایی می شود. ارتباط بین آلرژی غذایی و اگزما قوی ترین ارتباط است.

کودکانی که در کمتر از سه ماهگی دچار اگزمای شدید می شوند ، بیشتر حساسیت غذایی دارند. به طور کلی ، هر چه اگزما زودتر شروع شود و هر چه شدت آن بیشتر باشد ، احتمال ابتلای کودک شما به آلرژی غذایی بیشتر است.

شایعترین آلرژی غذایی در نوزادان و کودکان خردسال شیر ، تخم مرغ ، بادام زمینی و مغزهای درختی مانند فندق ، گردو و بادام است.

این آمار عبارتند از:

  • شیر: بین 1.6 و هفت درصد نوزادان
  • تخم مرغ: حدود دو درصد از کودکان زیر سه سال
  • بادام زمینی: تا دو درصد کودکان
آلرژی غذایی در نوزادان
آلرژی غذایی در نوزادان| آلرژی غذایی هنگامی است که سیستم ایمنی بدن کودک شما نسبت به یک پروتئین در یک ماده غذایی واکنش بد (نامطلوبی) نشان دهد و سعی کند با تولید آنتی بادی با آن مقابله کند.

علائم رایج چیست؟

تشخیص اینکه کودک شما بلافاصله به یک ماده غذایی حساسیت دارد یا خیر آسان است. علائم و نشانه ها عبارتند از:

  • کهیر (بثورات گزنه) در اطراف دهان ، بینی و چشم او ، که ممکن است در سراسر بدن گسترش یابد
  • تورم خفیف لب ، چشم و صورت او
  • آبریزش بینی یا انسداد بینی ، عطسه ، آبریزش از چشم
  • خارش دهان و تحریک گلو
  • حالت تهوع ، استفراغ و اسهال

اگر کودک شما در مواجهه با آلرژی غذایی در نوزادان واکنش شدیدتری داشته باشد ، ممکن است نفس نفس بزند، مشکلات تنفسی ، تورم گلو و زبان و افت فشار ناگهانی داشته باشد. این به عنوان آنافیلاکسی یا شوک آنافیلاکتیک شناخته می شود و می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

خوشبختانه واکنش های شدید نادر است. اگر مشکوک هستید کودک شما واکنش آلرژیک شدیدی دارد، بلافاصله با آمبولانس تماس بگیرید.

اگر حساسیت غذایی کودک من فوری نباشد چه اتفاقی می افتد؟

واکنش های آلرژیک تأخیری به سختی قابل تشخیص هستند ، اما در حال شیوع بیشتری نیز  هستند. در این حالت واکنش بدن کودک شما بیشتر طول خواهد کشید ، زیرا قسمت های مختلف سیستم ایمنی بدن او تحت تأثیر قرار می گیرد. به این آلرژی ها آلرژی های با تأخیر یا با واسطه گفته می شود.

علائم و نشانه هایی که باید مراقب آنها باشد عبارتند از:

  • ریفلاکس
  • گاز معده
  • اسهال
  • یبوست
  • خون یا مخاط در بدن کودک شما
  • اگزمای متوسط ​​تا شدید ، که در نوزادانی که آلرژی به شیر دارند ، شایع است

با این حال ، تمام این علائم در اوایل کودکی شایع است.

چگونه حساسیت غذایی کودک تشخیص داده می شود؟ اگر فکر می کنید فرزندتان به غذایی حساسیت دارد، به پزشک عمومی خود مراجعه نمایید.

آیا می توانم از ابتلای کودک به آلرژی غذایی جلوگیری کنم؟

 هیچ مدرکی دال بر این که آنچه در دوران بارداری یا در دوران شیردهی می خورید ، در ابتلای کودک شما به آلرژی غذایی تأثیرگذار است یا نه، در دست نیست. همچنین این باور که نوزادان در معرض غذاهای محرک نسبت به آنها مقاومت ایجاد می کنند یا در برابر آنها محافظت می شوند، نیز مشخص نیست. تغذیه با شیر مادر به مدت حداقل چهار ماه تا شش ماه ممکن است در  کاهش خطر ابتلا به آلرژی غذایی در نوزادان کمک کند .

وزارت بهداشت توصیه می کند که شش ماه اول تغذیه بوسیله ی شیر مادر انجام گیرد و در شش ماه بعدی تغذیه با شیر و گاو و تخم مرغ شروع شود. البته تغذیه همزمان انجام نشود تا مشخص شود آلرژی مربوط به کدام مواد غذایی می باشد.

تا زمانی که حساسیت به بادام زمینی نداشته باشید ، خوردن بادام زمینی در دوران بارداری و در دوران شیردهی بی خطر است. اگر سابقه آلرژی در خانواده دارید، یا اگر کودک شما اگزما دارد ، قبل از اینکه کودک خود را از شیر بگیرید در خوردن بادام زمینی احتیاط کنید.گ

تفاوت آلرژی غذایی با عدم تحمل غذایی چیست؟

هنوز هیچ درمانی برای آلرژی های غذایی وجود ندارد ، اگرچه پیشرفت واقعی در درک چگونگی پیشگیری و درمان آنها حاصل شده است. بیش از 90 درصد کودکان نسبت به شیر گاو و تخم مرغ آلرژی دارند ، در حالی که فقط حدود 10 تا 20 درصد از  آنها به بادام زمینی آلرژی خواهند داشت.

آلرژی و عدم تحمل غذایی راحتی اشتباه گرفته می شود. نوزادان گاهی اوقات ممکن است به برخی غذاها عدم تحمل دچار شوند. این با آلرژی متفاوت است ، زیرا سیستم ایمنی را درگیر نمی کند. کودک شما اگر در هضم غذای خاصی مشکل داشته باشد دچار عدم تحمل می شود.

علایم عدم تحنل غذایی:

  • درد شکم
  • باد معده
  • نفخ شکم
  • باد
  • اسهال
  • استفراغ

شایع ترین عدم تحمل در نوزادان ، شیر یا عدم تحمل لاکتوز است. این معمولاً پس از ناراحتی شکمی اتفاق می افتد و می تواند برای چند هفته ادامه یابد. اگر مشکوک به عدم تحمل غذایی کودک هستید ، به پزشک عمومی خود مراجعه کنید. هرگز سعی نکنید خودتان آن را تشخیص دهید ، زیرا شرایط دیگری نیز وجود دارد که می تواند علائم مشابهی مانند این بیماری ایجاد کند.

چگونه باید آلرژی غذایی را کنترل کنیم؟

پس از تشخیص آلرژی غذایی کودک ، به توصیه های پزشک یا متخصص تغذیه درباره اجتناب از غذاهای محرک توجه کنید. اگر کودک شما حساسیت خفیفی دارد ، به عنوان مثال به تخم مرغ ، هنوز هم ممکن است بتواند غذاهایی را که حاوی تخم مرغ پخته شده است بخورد. در حالی که اگر کودک شما به عنوان مثال به آجیل حساسیت شدیدی دارد ، ممکن است لازم باشد از خوردن آن جلوگیری کند.

هر زمان که بیرون می روید داروی کودک را با خود ببرید. این ممکن است داروی آنتی هیستامین باشد ، یا اگر کودک شما در معرض واکنش شدید قرار گرفت  آدرنالین به همراه داشته باشید.