چرا بهداشت مواد غذایی مهم است؟ سلامت خانواده و اصول بهداشتی نگهداری غذای کودک
خبرنامهی ناردانام؛ مجلهی سلامت و زیبایی
اصول بهداشتی نگهداری غذای کودک
هنگامی که کودک شما شروع به خوردن غذای جامد می کند، پاکیزگی و طراوت غذا مهم است. این به این دلیل است که سیستم ایمنی کودک شما کمتر از سیستم شما توسعه یافته است. شکم نوزاد در برابر عفونت ها آسیب پذیرتر است.
بر اساس توصیه ی وزارت بهداشت بهتر است اولین غذاهای کودک را در شش ماهگی به کودک بدهید. اگر تصمیم دارید کودک خود را با غذای جامد قبل از شش ماه آشنا کنید، باید بیشتر مراقبت کنید. برای این عمل توجه به اصول بهداشتی نگهداری غذای کودک بسیار مهم می باشد.
قاشق های کودک خود را تا شش ماهگی استریل کنید و کاسه ها و ظروف کودک خود را در ماشین ظرفشویی یا آب بسیار داغ بشویید. برای خشک کردن آنها از حوله تمیز یا حوله های کاغذی استفاده کنید. نیازی نیست که آشپزخانه خود را کاملا استریل کنید. حتی شواهد نشان می دهد خانه های ما این روزها بیش از حد تمیز هستند!
با این حال رعایت این اصول بهداشتی نگهداری غذای کودک منطقی است:
- قبل از شروع تهیه وعده های غذایی برای کودک، دستان خود را بشویید.
- صندلی های کودک، پیش بند و ظروف کودک را کاملا با آب داغ بشویید.
- اگر کودک شما با دست غذا می خورد، قبل از اینکه وعده های غذایی خود را بخورد، دستان او را بشویید.
- حوله های آشپزخانه را اغلب عوض کنید.
چگونه می توانم غذا را با خیال راحت سرو کنم؟
هنگام گرم کردن مجدد غذای کودک ، مطمئن شوید که غذای کودک کاملا گرم است. باید از غذا بخار خارج شود. قبل از اینکه به کودک غذا بدهید، آن را خنک کنید. مقداری از غذا را داخل مچ دست یا پشت دست خود بمالید تا قبل از دادن به او ببینید که آیا دمای مناسبی دارد.
قبل از پختن مواد غذایی یخ زده، کاملا آنها را یخ زدایی کنید مگر اینکه بر روی برچسب مواد غذایی چیز دیگری نوشته شود. مطمئن ترین راه برای انجام این کار این است که یک شب قبل مواد خوراکی را در یخچال بگذارید یا از تنظیم یخ زدایی روی مایکروویو استفاده کنید.
برای پوره هایی که نیازی به گرم شدن ندارند، مانند پوره های میوه ای قبل از دادن به نوزاد، بررسی کنید که کاملاً یخ زدایی شده باشند. هرگز چیزی را که از یخ زدایی خارج شده، دوباره خنک نکنید.
برای رعایت اصول بهداشتی در نگهداری غذای کودک این نکات را بخاطر بسپارید:
- اگر از مایکروویو برای گرم کردن غذا استفاده می کنید غذا را به خوبی هم بزنید.
- غذای کودک خود را بیش از یک بار گرم نکنید
- تخم مرغ را به حدی بپزید که زرده و سفیده کاملا پخته شود
- گوشت را به حدی بپزید که وسط آن صورتی نباشد
- میوه ها و سبزیجات ، مانند سیب و هویج را کاملا بشویید و پوست آن را بگیرید.
- مواد خام مانند صدف به کودک خود ندهید
چگونه می توانم غذا را با خیال راحت ذخیره کنم؟
اصول بهداشتی در نگهداری غذای کودک بسیار مهم است. برای اطمینان از اینکه غذای کودک خود را با خیال راحت ذخیره می کنید، این نکات را دنبال کنید:
- اگر مقدار زیادی غذا برای کودک خود پختید، در حالت ایده آل 90 دقیقه زمان خنک کردن آن طول می کشد. سپس آنها را در یخچال نگهداری کنید. هر چیزی که در عرض 24 ساعت استفاده نمی شود را فریز کنید.
- اگر کودک شما بعد از غذا هر غذایی را در ظرف خود رها کرد، آن را دور بریزید. غذایی که با بزاق تماس گرفته است حاوی باکتری است که در صورت باقی ماندن چند برابر می شود.
- تاریخ تولید و انقضا مواد خوراکی را کاملا بررسی نمایید.
- اگر غذای نخورده ای در ظرف نگه داشته اید، می توانید آن را به مدت 24 ساعت پس از باز شدن در یخچال نگه دارید. با این حال مواد غذایی که بیش از 24 ساعت باز بوده است بیرون بریزیید.
- اطمینان حاصل کنید که بسته بندی مواد غذایی صحیح است.
- دمای یخچال خود را بررسی کنید. باید بین صفر درجه سانتیگراد و پنج درجه سانتیگراد باشد.