بچه دار شدن می تواند استرس زا باشد. برای بهتر شدن شرابط چه کاری می توانم انجام دهم؟

خبرنامه‌ی ناردانام؛ مجله‌ی سلامت و زیبایی

عوامل تنش زای بعد از زایمان

بچه دار شدن می تواند هیجان انگیز و چالش برانگیز باشد و همچنین بسیار استرس زا است. آوردن یک زندگی جدید به جهان شامل تغییرات عظیمی است که شما نمی توانید کنترل زیادی روی آنها داشته باشید.

شما عادت خواهید کرد که:

  • نقش جدیدی به نام مادر خواهید داشت
  • اگر در مرخصی زایمان هستید سر کار نخواهید رفت
  • در وضعیت مالی متفاوت خواهید بود
  • وضعیت مالی متفاوتی تجربه خواهید کرد
  • وضعیت فیزیکی بدنتان تغییر خواهد کرد
  • روابط عاطفی شما با همسر و خانواده تان تغییر خواهد کرد
  • کمبود خواب خواهید داشت

در حالت کلی این مسائل می تواند برای شما مشکل زا باشد چرا که امکان این که خود را فراموش کنید زیاد است.

عوامل تنش زای بعد از زایمان قابل کنترل می باشد. در اینجا چند راه برای مقابله با استرس آورده شده است:

زمانی که می توانید استراحت کنید

عدم خواب کافی باعث بروز مشکل در روند زندگی شما خواهد شد. سعی کنید زمانی که کودکتان به خواب می رود کمی بخوابید. اگر شیر می دهید تختخواب کودک خود را کنار تخت خود قرار دهید تا دادن غذای شبانه راحت تر شود. همسر شما می تواند شبها به شما کمک کند، می تواند بعد از خوردن شیر، وظیفه ی آروغ زدن کودک را به عهده بگیرد.

اگر کودک شما  شیر مادر را در شیشه  مصرف می کند، یا اگر شما در حال تغذیه او با شیر خشک هستید ، می توانید غذاهای شب را با همسرتان به اشتراک بگذارید.

عوامل تنش زای بعد از زایمان

رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید

به طور مرتب و سالم بخورید تا انرژی کافی برای انجام کارهای خود را داشته باشید. غذا های کربوهیدرات دار مانند نان سبوس دار ، ماکارونی و برنج قهوه ای به ادامه روند شما در طول روز کمک می کنند.به جای چربی ها ی اشباع شده در غذاهایی مانند کره ، غذاهای آماده و پنیر سفت ، نسخه های غیر اشباع مانند روغن زیتون و آووکادو را انتخاب کنید.

غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت و مرغ بدون چربی ، ماهی ، تخم مرغ ، لوبیا و عدس بخورید. سعی کنید حداقل دو وعده ماهی در هفته را در لیست غذایی خود قرار دهید. خوردن میوه و سبزیجات فراوان باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما به خوبی کار کند و به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید. همچنین به جلوگیری از یبوست پس از زایمان کمک خواهد کرد.

آشپزی بعد از زایمان کار سختی است. وعده های غذایی را مقوی ، اما آسان تهیه کنید ، مانند سیب زمینی با حبوبات ، یا ماکارونی با سس گوجه . یک مشت آجیل  یا یک تکه میوه انتخاب بهتری از شکلات است.

اگر مایعات کافی ننوشید ، تمرکز کافی برای شما دشوار است. توصیه می شود روزانه بین شش تا هشت لیوان مایعات بنوشید. شیردهی همچنین می تواند احساس تشنگی در شما ایجاد کند ، بنابراین به اندازه کافی بنوشید تا تشنگی شما رفع شود. هنگام تغذیه یک لیوان بزرگ آب در کنار خود نگه دارید.

بهتر است نوشیدنی های کافئین دار را کاهش داده یا به نسخه های بدون کافئین آنها روی بیاورید. کافئین یک ماده محرک است ، به این معنی که به شما یک انرژی سریع می دهد اما ممکن است احساس اضطراب و افسردگی در شما ایجاد کند. همچنین می تواند خواب شما را مختل کند ،به خصوص اگر قبل از خواب یک نوشیدنی کافئین دار بخورید. رعایت رژیم غذایی درست در کنترل عوامل تنش زای بعد از زایمان بسیاز موثر می باشد.

عوامل تنش زای بعد از زایمان

یوگا

برای کنترل تنش عضلانی، همچنان از تکنیک هایی که در کلاس های قبل از زایمان یا یوگا آموخته اید استفاده کنید.

ورزش

ورزش برای سلامت جسمی و روحی شما مفید است و می تواند انرژی بیشتری به شما بدهد. این ماده باعث ترشح اندورفین می شود. بعد از بهبودی می توانید بلافاصله برخی از تمرینات آرام شکم و کف لگن و همچنین پیاده روی کوتاه را شروع کنید.

به دنبال گروه های ورزشی بعد از زایمان ، جلسات ایروبیک یا کلاس های یوگا باشید اما به یاد داشته باشید که به مربی بگویید که شما به تازگی بچه دار شده اید.سعی کنید با کودک خود در کالسکه یا بند کودک به پیاده روی سریع بروید.

عوامل تنش زای بعد از زایمان

پیشنهادات کمک را بپذیرید

اگر خواهرتان پیشنهاد تمیزکاری می کند یا یکی از دوستانتان پیشنهاد می کند یک وعده غذایی بپزد ،این پشنهاد را رد نکنید. اگر مهمان دارید ، برای آنها چای درست نکنید ، از آنها بخواهید یک فنجان چای برای شما درست کنند. 

برای خود وقت بگذارید

از یک دوست یا یکی از اقوام معتمد بخواهید زمانی را برای نگهداری کودک شما اختصاص دهد. یا می توانید برای نگهداری از بچه ها از مادر خود و همسرتان کمک بگیرید. به یاد داشته باشید ، مراقبت از خود یک قسمت اساسی در مراقبت از کودک است.

برای مهمان های خود محدودیت زمانی تعیین کنید

ممکن است در روزها و هفته های ابتدای زندگی کودک خود بیش از حد معمول مهمان داشته باشید. خانواده خود و همسرتان ممکن است بخواهند بیشتر در زندگی شما نقش داشته باشند. این عمل می تواند مثبت و مفید باشد ، اگرچه در بعضی مواقع ممکن است احساس مزاحمت و استرس هم داشته باشد.

ممکن است مفید باشد که درباره احساسات خود با شریک زندگی خود صحبت کنید و محدودیت های زمانی مشخصی را برای مهمانان خود تعیین کنید. با این کار مقداری فشار میزبانی را کاهش می دهید. اگر متوجه شدید که نمی خواهید مهمانان خود را ببینید ، احساس بدی نداشته باشید. فقط به آنها بگویید وقت مناسبی نیست.