خبرنامه‌ی ناردانام؛ مجله‌ی سلامت و زیبایی

ایمن سازی خانه برای کودک

تصمیم گیری در خصوص تزیین و دکوراسین اتاق کودک از جمله مراحل شیرین زندگی می باشد. زمانی که به فکر آماده سازی اتاق کودک خود هستید به ایمنی اتاق نیز توجه داشته باشید.

1. آیا پریزها و سیم کشی ها ایمن هستند؟

آیا به فکر  ایمن سازی خانه برای کودک خود هستید؟ یکی از مهم ترین مسائلی که در هر خانه ای باید به آن توجه نمود، انتخاب پریز مناسب می باشد. پریز های جدید دارای ویژگی ایمنی داخلی برای محافظت از کودک شما هستند. وجود روکش بر روی سوکت ها این اطمینان را می دهند که خطر آنچنانی کودکان شما را تهدید نمی کند.

اگر فکر می کنید که پریز ها و سوکت ها ایمن نیستند از یک برق کار بخواهید که آنها را بررسی نماید. کابل ها و سیم ها باید به دور از دسترس کودکان باشد. به این توجه کنید که اتاق به حد کافی پریز داشته باشد. بهتر است از سنسور دود در اتاق کودک استفاده کنید. برای اطمینان از این که سنسورها به درستی کار می کنند، هر چند وقت یک بار آن را آزمایش کنید.

 

2. آیا پنجره ها و درها ایمن هستند؟

برای ایمن سازی خانه برای کودک بهتر است پرده اتاق کودک به گونه ای انتخاب شود که بند یا سیمی نداشته باشد. اگر پرده دارای  بند باشد بهتر است این بند به دور از دسترس کودک قرار گرفته شود. اگر دارای پنجره های ارسی هستید قفل  هایی نصب کنید که کودک نتواند به راحتی پنجره ها را باز کند. زمانی که کودکان شما شروع به حرکت می کنند توجه به ایمنی دربها نیز ضروری می باشد. شما باید به فکر روکش درب باشید.

3.آیا رنگ اتاق قدیمی است؟

سالها قبل در ترکیب برخی از رنگ ها از مقداری سرب استفاده می شد. اگر خانه های شما جزو خانه های قدیمی است احتمالا در ترکیب رنگ های شما نیز سرب وجود داشته باشد. اگر دیوارهای شما سالم است می توانید رنگ های جدید را جایگزین رنگ های قبلی نمایید. بهتر است برای این کار به دنبال متخصص های مربوطه باشید. رنگهای جدید خانگی فاقد سرب هست.

 

4. چگونه می توانم مبلمان را با خیال راحت مرتب کنم؟

برای ایمن سازی خانه برای کودک بهتر است به سراغ مبلمانی باشید که واژگون نشود. اگر فکر می کنید این خطر وجود دارد ، کمد لباس ، قفسه کتاب و کشوها را به دیوارها محکم کنید.

احتمال بروز خطر در هر خانه ای امکان پذیر است ، به ویژه هنگامی که مادر مشغول است. بهتر است روی هر کشوی پایینی که نمی خواهید کودک شما باز کند ، قفل بزنید و بالشتک های محافظ را به گوشه های مبلمان وصل کنید. سعی کنید حتما دراورها را ببندید تا امکان برخورد سر کودک به دراور ها کاهش یابد .

مطمئن شوید که دستمال مرطوب، کیسه های پوشک و لوازم بهداشتی کودک در دسترس شما بوده اما از دسترس کودک خارج است. پس از اتمام کار با تجهیزات تعویض پوشک ، آن را از اتاق خارج نمایید.

5.چگونه مطمئن شوم که خواب کودک من امن است؟

بهتر است برای ایمن سازی خانه برای کودک تخت خریداری شده مطابق استاندارد باشد. این استاندارد تضمین می کند که تختخواب به اندازه کافی عمیق باشد که برای کودک شما ایمن باشد، برش یا پله ای نداشته باشد و میله ها فاصله مناسبی از هم داشته باشند. مطمئن شوید که تشک نیز کاملاً متناسب باشد. فاصله بین هر میله نباید بیش از 6.5 سانتی متر (2.5 اینچ) باشد و همچنین نباید پایه ها ، برش ها یا برآمدگی هایی باشد که بتواند به کودک شما کمک کند تا از آن بالا رود.

بهتر است تخت را به دور از پنجره ها ، بخاری ها ، لامپ ها ، تزئینات دیوار و سیم ها قرار دهید. وسایلی را که ممکن است دست کودکتان به آن برسید را نیز دور از تخت نگه دارید.ایمن سازی خانه برای کودک از مهم ترین مواردی است که حتما باید توسط خانواده ها رعایت شود.

بهتر است از قرار دادن بالش ، کوسن ، لحاف ، ضربه گیر تخت ، لحاف یا اسباب بازی های نرم را داخل تخت قرار ندهید. ممکن است تخت خواب را دنج نشان دهند ، اما همچنین خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را افزایش می دهند. بهترین دمای اتاق خواب کودک 16 تا 20 درجه سانتیگراد می باشد، بهتر است دماسنج در اتاق قرار داده شود.

مطلب پیشنهادی: سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) چیست؟

برای ایمن سازی خانه برای کودک تختخواب را نزدیک رادیاتور ، بخاری یا در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید و از یک بطری آب گرم یا پتو برقی برای گرم کردن تختخواب استفاده نکنید. اگر کودک شما بیش از حد گرم شود ، ممکن است بیشتر در معرض SIDS (سندروم مرگ ناگهانی) باشد.